Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Arbetsfria inkomster av en storlek som många bara kan drömma om

DT tar i ledare 29 augusti upp fallet med den riksdagsledamot från Liberalerna som mot sitt partis uppmaning sitter kvar i riksdagen och uppbär arvode utan att arbeta. Ledamoten kommer om hon håller sig kvar resten av mandatperioden kunna uppbära inkomst till pensionsåldern inträder. Denna typ av agerande från förtroendevalda på högsta nivå i landet är förödande. Det talas ofta om populism idag. Kanske är det inte så konstigt. Dels har vi gapet mellan stad och land där politiker påverkar politiken så, att det blir allt dyrare att transportera sig samtidigt som samhällsfunktioner flyttar bort. Dels har vi misstron emot att ”höjdare” i samhället skor sig på ett utstuderat sätt. Samtidigt har vi allt fler fattigpensionärer som i många fall arbetat ett helt liv och nu nödgas se att pensionen är mycket knaper. På 1980-talet sade S att du skulle få 80 procent av slutlönen i pension.... Utan bidrag, främst bostadsbidrag, räcker beloppet för många idag inte särskilt långt. Ett besök hos tandläkaren spräcker många gånger kontot.

I skenet av detta, där våra politiker säger att du skall arbeta så länge du kan, åtminstone om du skall få en rimlig pension, så knyter många näven i fickan när de ser de arbetsfria inkomster av en storlek som de bara kan drömma om månad efter månad dimper ner hos en riksdagsledamot som inte arbetar. Idag är det ju mycket snack men lite verkstad inom många politikerområden och ett agerande i linje med denna riksdagsledamots bidrar till politikerförakt.

Medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare