Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är lönesatsningen på sjuksköterskor något utöver det centrala avtalet?

Annons

I SVT:s nyhetssändningar tisdag 21 maj meddelades att Arbetsgivarorganisationen SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) och fackorganisationen Vårdförbundet träffat ett avtal som ger flera personalgrupper inom hälso- och sjukvården, stora löneökningar under tre år. Något som Vårdförbundet ställt krav om under de senaste åren och som de nu med all rätt var mycket nöjda över.

I onsdagens tidning är ledningen för Region Dalarna ute och talar om att de vill höja sjuksköterskelönen. Är det samma avtal de talar om som det Vårdförbundet och SKL kommit överens om eller är det något utöver det centrala avtalet?

Skulle vara bra med ett klargörande av både det centrala avtalet och det regionledningen talar om. Alla avtal om lönevillkor och arbetsmiljö med mera ska överenskommas mellan fack och arbetsgivarrepresentanter. Politiker ska skapa förutsättningar för detta genom budgetanslag. Förtydliga vad ni menar.

Ann-Gret Olsson, Dala-Floda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare