Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är du rädd om hälsan och miljön? Vore bra om fler tog cykeln

Annons

Visst vore det bra om fler samåkte med bilen som Sven Lind i Mora skriver, men ännu bättre vore om fler cyklade inom tätort. Det är bara goda vanor som gäller, så cyklar man per automatik, precis som jag alltid har gjort. Då får man samtidigt vardagsmotion. Ett stort gissel är dock att det har blivit allt sämre med snöröjning på gång- och cykelstigar vintertid. Trots att jag har dubbdäck på vintern, så vågar jag sällan cykla då.

Nu för tiden finns det också många varianter på cyklar, så ska man cykla långt finns det elcyklar som kan hjälpa till. Varför nyttja dyra gymkort när man kan få frisk luft och vardagsmotion gratis. Cykelhjälm är en billig försäkring, men konstigt nog är det få vuxna som verkar tycka att de har något viktigt att skydda. Vilka konstiga föredömen för barnen vi vuxna är ifall vi inte använder cykelhjälm!

Christina Börjesson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare