Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla önskar sig ett tryggt boende – staket mot skadegörelse är inte att överreagera

Det är med viss förvåning jag tagit del av Ludvikahems vd, Ulf Rosenqvists inställning i debatten om bostadsrättsföreningen Blåmesens planer på ett staket.

Min personliga åsikt är att de som förespråkar ett staket inte överreagerar. Alla, oavsett var man bor önskar sig ett tryggt boende. Har man känslan av att ens boende inte är tryggt finns det flera alternativ till åtgärder. Ett av alternativen kan vara att man flyttar till ett annat boende. Ett annat alternativ kan vara att man ordnar med trygghetsskapande åtgärder. I Blåmesens fall föll valet på att få sätta upp ett staket för att reducera den otrygghet och skadegörelse man upplever i sitt bostadsområde.

Världen går inte under av att vinbärsbuskar bryts av eller att leksaker går sönder. Det stämmer, men när utomstående tar sig friheten att gång efter annan bryta buskar och på andra sätt skapa oönskade bekymmer för de boende i Blåmesen bör Ulf Rosenqvist ta problemen på allvar och inte bagatellisera skadegörelsen med ursäkten att det är barn och hänvisa till att barnen inte blir sedda och hörda.

Var sätter Ulf Rosenqvist gränsen för vilken typ av skadegörelse som ska accepteras utan åtgärder eller ingripanden? Det skulle vara intressant att få besked om.

Rosenqvist säger bland annat ”Jag tycker att det är viktigt att markera, det där (staketplanerna) är dumheter. Framför allt om argumentet är att skydda sig mot små barn, det hör du väl själv hur dumt det låter?”.

Nu är det inte bara små barn det gäller utan även unga och vuxna. Problemen har heller ingenting att göra med att man vill skydda sig mot små barn. Det är skadegörelsen man vill skydda sig mot. Oavsett om det är barn, unga eller vuxna som står för skadegörelsen. Och det måste man ha rätt att få göra.

Sedan kan man fråga sig vad Ludvikahem själva har för ansvar för att situationen är som den är i bland annat Övre Marnäs där kvarteret Rödhaken ingår.

Vän av ordning och reda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare