Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: 1000 personer kan komma att bo i Surbrunnshagen i framtiden

Annons

Replik: Svar om Surbrunnshagen till Sten Bergman. I pressmeddelandet som vi skickade ut, angående avsiktsförklaringen av fastighetsköp på Surbrunnshagen, är vi tydliga med att siffran 1000 är antalet personer som i slutänden räknas kunna komma att bo i området Surbrunnshagen, alltså inte antalet lägenheter. Tyvärr har det blivit ett missförstånd i artikeln i Dalarnas Tidningar, vilket jag verkligen ber om ursäkt för och beklagar. Exakt vad området kommer att innehålla för olika typer av boende och verksamheter är i dagsläget inte fastställt, men detaljplanen medger bland annat a skolverksamhet.

Namnet Surbrunnshagen kommer från ordet Surbrunn, vilket enligt Wikipedia, är en brunn med kolsyrehaltigt vatten med hög järnhalt som bubblar lite, som mineralvatten.

Surbrunn i Falun var platsen för Sveriges första hälsobrunn och världens första sodavattenfabrik, vilket inte många känner till. En historia väl värd att lyfta fram! Vi hoppas få anledning att komma tillbaka och informera mer om utvecklingen vid Surbrunnshagen allt eftersom området växer fram.

Susanna Karlevill, vd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare