Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget prövningstillstånd i HD för Sundborns-mannen – tre och ett halvt års fängelse står fast

Inget prövningstillstånd ges i Högsta domstolen till den man som förskingrat pengar från bland annat Carl Larsson-gården i Sundborn och Sundborns GoIF.

Tre och ett halvt års fängelse blev domen för 66-åringen av både tingsrätten och hovrätten för flera fall av trolöshet mot huvudman.

Totalt hade fallet nio målsägande, däribland föreningen som driver Carl-Larsson-gården, Sundborns Goif, Sundbornsby vägförening och ett åkeri i Dalarna.

Sundborns-mannen dömdes också att betala skadestånd till sju av nio målsägande, på belopp som motsvarar cirka 6,4 miljoner kronor.

Mannen överklagade men Högsta domstolen har beslutat ett inte ge honom prövningstillstånd och därmed tas inte fallet upp i HD.

I avslaget står att läsa:

"För att Högsta domstolen ska pröva ett överklagande av detta slag krävs prövningstillstånd. Prövningstillstånd får meddelas om det är av vikt för ledning av rättstillämpningen att överklagandet prövas av Högsta domstolen.Därutöver får prövningstillstånd meddelas i undantagsfall, nämligen när det finns synnerliga skäl för en prövning i Högsta domstolen. Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd."

LÄS ÄVEN: Hovrättens dom står fast