Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget åtal mot vargjägaren – "Inte motiverat"

Licensjakten i Dalarna får inget rättsligt efterspel. Kammaråklagaren har nämligen beslutat att avbryta utredningsarbetet.

Efter licensjakten på varg i Dalarna beslutade Länsstyrelsen Dalarna att anmäla omständigheterna då den sista av sex vargar fälldes i Orsen-reviret på eftermiddagen den 15 februari.

Läs även: Länsstyrelsen gör polisanmälan – sista vargen ska ha skjutits för sent

Enligt jaktlagstiftningen får jakt med drivande hund nämligen inte förekomma efter solens nedgång. Och den aktuella dagen gick solen ner klockan 16.48 – vilket var några minuter innan vargen fälldes.

Nu har dock Christer B. Jarlås, kammaråklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Stockholm, beslutat att avbryta fortsatt utredningsarbete.

– Tidsöverdraget på någon minut gör det inte motiverat att lägga ned ytterligare utredningsarbetet på ärendet, säger han i ett pressmeddelande.

Läs också: Länsstyrelsen undersöker om den sista vargen skjutits för sent

Läs också: Vargjakten återupptas i helgen - nytt försök att fälla den tik som finns kvar i reviret

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android