Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen repris i Gavlerinken – tung förlust för Leksand

Brynäs gjorde så gott de kunde för att släcka den lilla strimma av ljus som tändes när Leksand slog HV71 i tisdags, och Gävleborna lyckades.
Nu ska det väldigt, väldigt mycket till.

Brynäsklacken var ungefär fyra gånger så stor som de masar som tagit sig till Gavlerinken under torsdagskvällen. Gävleborna fick också ett mentalt övertag när den först pucken ramlade in i bortalagets mål efter bara tolv sekunder. Det rådde dock stor oenighet bland experter om matchens första mål verkligen skulle godkänts efter den videogranskning som domarna valde att göra.

– Leksandsbacken knuffar Brynäs anfallare med klubben. Sedan använder han vänster ben till att trycka honom bakåt. Därför hamnar han i målgården och därför godkänner vi målet, menar Björn Wettergren i situationsrummet till C-more.

Även om bortaklacken kände sig lite nere ett par minuter fortsatte laget på isen att kriga och vann en hel del närkamper. I mitten av den första perioden hade man dessutom ganska bra tryck på hemmalagets mål, men någon utdelning blev det inte. Istället gjorde Brynäs både ett och två mål till och ställningen var 3–0 efter första.

– Det som ligger till grund för 2–0 och 3–0 är att vi byter i helt fel lägen, säger Per-Erik Johnsson till C-More i sista pausvilan.

Stämningen blev allt sämre för varje sekund som gick i den andra perioden. När 4–0 satt bakom Engren kändes det som att de vitklädda ville åka hem till Dalarna. Leksand fick dessutom sin tredje utvisning för att de hade en spelare för mycket på isen innan domaren blåste av.

Sista perioden blev en transportsträcka. Visst fanns det vissa situationer som Leksand bör plocka med sig hem men på det hela taget var det ett uppgivet gäng masar som spelade av tredje.

Boxplay är en av de få saker som Leksand gjorde bra i matchen. Man lyckades stänga Brynäs och hemmalaget kom inte till många farliga lägen.

Det blev noll poäng för Leksand men det blev det å andra sidan för Örebro samma kväll. Därmed kvarstår avståndet på tio poäng mellan lagen som slåss om platsen på säker mark.

Brynäs–Leksand 4–0 (3–0, 1–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (0.12) Kevin Clark (Ryan Gunderson), 2–0 (10.00) Elias Fälth (Juuso Ikonen), 3–0 (19.32) Jacob Blomqvist

Andra perioden: 4–0 (11.36) Oskar Lindblom (Jesper Jensen)

Skott: 28–19 (11–5, 5–11, 12–3)

Utv, Brynäs:3x2 min Leksand: 6x2 min

Domare: Anders Harnebring och Mikael Sjöqvist

Publik: 7909