Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga större skrällar – här är hela Janne Anderssons VM-kvaltrupp mot Vitryssland

Sverige har släppt sin VM-kvaltrupp till matchen mot Vitryssland 25 mars. Samma trupp kommer också att möta Portugal i en träningslandskamp.
Men det var inga större skrällar.
Däremot har Rasmus Elm flaggat för att hans landslagskarriär är över.

Janne Andersson presenterade på onsdagseftermiddagen sin VM-kvaltrupp till matchen mot Vitryssland och en efterföljande välgörenhetsmatch mot Portugal på Madeira, till förmån för de drabbade av den stora branden som härjat i Funchal.

Det blir också första gången Cristiano Ronaldo spelar landskamp på sin hemö.

När truppen presenterades var det inga större skrällar. Martin Olsson hade lämnat återbud på grund av skada och Rasmus Elm har förklarat att han inte längre vill vara med i landslagsspel.

En av de bidragande orsakerna ska ha varit att han inte är i full form efter sin magsjukdom.

– Rasmus Elm i frisk och full form var förstås med på min och Peters (Wettergrens) lista över intressanta spelare. Därför har vi haft en löpande dialog men nu har han meddelat att han inte kommit dit riktigt efter den långa sjukdomsperioden, att han inte har det drivet. Vi önskar honom lycka till i klubbfotbollen, säger Janne Andersson på presskonferensen.

Däremot var Sebastian Larsson tillbaka i landslagströjan igen.

– Det ska bli jätteroligt att jobba med honom och lära känna honom så som jag lärt känna många under hösten.

Anfallskonkurrensen var kanske den tuffaste, där namn som Isac Kiese-Thelin och Samuel Armenteros gick bort.

– Det är inte alltid lätt att vara förbundskapten, men jag kan inte beklaga mig för jag har tagit ut en trupp. Men jag har tagit ut några som är precis vid sidan om, säger han.

Sverige ligger trea i gruppen på samma poäng (7) som Frankrike. Vitryssland är näst sist efter två poäng.

HELA TRUPPEN:

Målvakter: Karl-Johan Johnsson (Guingamp), Kristoffer Nordfeldt (Swansea), Robin Olsson (Köpenhamn).

Backar: Ludwig Augustinsson (Köpenhamn), Andreas Granqvist (Krasnodar), Filip Helander (Bologna), Pontus Jansson (Leeds), Emil Krafth (Bologna), Mikael Lustig (Celtic), Victor Nilsson Lindelöf (Benfica), Oscar Wendt (Mönchengladbach).

Mittfältare: Victor Claesson (Krasnodar), Jimmy Durmaz (Toulouse), Albin Ekdal (Hamburg), Emil Forsberg (Leipzig), Oscar Hiljemark (Genoa), Jacob Johansson (Aten), Sam Larsson (Heerenveen), Sebastian Larsson (Sunderland).

Anfall: Marcus Berg (Panathinaikos), John Guidetti (Celta Vigo), Christoffer Nyman (Braunschweig), Ola Toivonen (Toulouse).