Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ineffektiviteten sänkte Leksand – "Det är för dåligt.”

Serieledande Växjö körde över Leksand på lördagseftermiddagen. Ett Leksand som trots allt hängde med topplaget bra, men som inte alls utnyttjade sina lägen. - Det är för dåligt av oss, medgav Sondre Olden efter storförlusten.

Blåvita hemmalaget kom ut bra och matchade Växjö i inledningen och med lite mer skärpa hade Leksand kunnat näta flertalet gånger. Leksand fick också matchens första powerplayefter 6:17. Istället tog Växjö ledningen tätt därefter. När Lukas Ericsson i Leksand drog på sig en utvisning med drygt halva perioden spelad tog Växjö vara på chansen när Tuomas Kiskinen lade in 2-0. Knappt tre minuter senare ökade Emil Pettersson på till 3-0 -Pettersson som spelat fram till de tre tidigare målen också. Time out togs av ”Perra” Jonsson och Leksand lyckades hålla ställningen perioden ut.

- Det är för dåligt. Vi kunde i alla fall gjort tre mål där och jag två för min egen del. Jag ska sätta den, sedan har jag ju ett friläge också. Vi har inte spelat skitdåligt och hade kunnat ha tre mål vi också, sa Sodre Olden till C-more efter första perioden.

Andra perioden bjöd bara på ett mål - ett mindre under om man ser till Växjös press mot Leksands mål. Spelmässigt blommade Växjö ut och tog över helt och Leksand hade få riktiga chanser på periodens elva skott. Med dryga kvarten spelad av mittperioden gjorde Erik Josefsson bortalagets fjärde mål.

Bortalaget trummade på och förde matchen helt enligt egen vilja även i tredje perioden. Födelsedagsbarnet Erik Josefsson fick på nytt skriva in sig i målprotokollet efter en styrning 7:21 in i tredje perioden. Där dog matchen ut helt och hållet. Bortalaget kunde öka på ännu en gång efter att Daniel Bertov utvisats för slashing. Det blev en loj avslutning på matchen men lojt var det inte på läktarplats. Leksands supportrar låg i och hoppade, sjöng och klappade ända ini kaklet trots stort underläge för laget. Spelet går att kritisera på flertalet punkter, men anhängarna till Leksand går inte att säga mycket ont om denna kväll.

MATCHFAKTA:

Leksands IF-VäxjöLakers HC 0-6 (0-3, 0-1, 0-2)

Förstaperioden: 0–1 (9.36) Philip Holm (Emil Pettersson), 0–2 (11.46) TuomasKiiskinen (Olli Palola, Emil Pettersson), spel fem mot fyra, 0–3 (14.06) EmilPettersson (Tuomas Kiiskinen, Eric Martinsson).

Andraperioden: 0–4 (35.18) Erik Josefsson (Oliver Bohm, Liam Reddox).

Tredjeperioden: 0–5 (47.21) Erik Josefsson (Liam Reddox, Pontus Netterberg), 0–6(51.20) Tuomas Kiiskinen (Emil Pettersson, Cory Murphy), spel fem mot fyra.

Skott: 29–35 (11–13,11–13, 7-9)

Utvisningar:LIF: 2x2, VLH 1x2.

Domare: Marcus Linde och Aleksi Rantala

Publik: 5175

LÄS MER:

Simm: Vilken förnedring – jobbig slutsträcka för LIF!

Leksand överkörda igen – "Man blir förbannad"

Så var Leksand–Växjö minut för minut