Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IK Pantern överklagar Svenska ishockeyförbundets beslut

I onsdags kom beskedet om att Malmöklubben inte klarar elitkraven. Nu har IK Pantern skickat in en skriftlig överklagan till Svenska ishockeyförbundet.

När beskedet om att IK Panterns elitlicens dras in så chockade det hela Hockeysverige. Men nu kan historien ta en ny vändning.

IK Pantern har nämligen lämnat in en överklagan där de hoppas kunna riva upp Svenska ishockeyförbundets beslut.

”IK Pantern yrkar att Svenska ishockeyförbundets appellationsnämnd omedelbart ska upphäva licensnämndens beslut och i stället besluta att bevilja IK Pantern licens för spel i hockeyallsvenskan samt att inte flytta ned IK Pantern i seriesystemet", skriver IK Pantern i sin överklagan.

Enligt klubben föreligger det tre grunder som överklagan baseras på. Dessa är:

1. "IK Pantern uppfyller kraven på ekonomisk stabilitet. "

2. "Beslutet ska upphävas eftersom Licensnämnden genom att fatta beslutet har handlat utöver sin behörighet. "

3. "Beslutet ska upphävas eftersom det har förelegat särskilda skäl att inte flytta ned IK Pantern i seriesystemet."

Anledningen till att IK Panterns elitlicens drogs in berodde på att de missat att skicka in relevanta dokument från klubbens årsredovisning.

Nu återstår det alltså att se hur klubbens framtid ser ut. Ifall IK Panterns överklagan misslyckas, så kommer sannolikt Kristianstads HK att ta över Malmöklubbens plats i Hockeyallsvenskan.