Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IK Pantern beviljas licens för Hockeyallsvenskan – föreslås betala straffavgift efter åsidosatta skyldigheter

Under fredagseftermiddagen kom beskedet om Panterns framtid: Appellationsnämnden beslutade att IK Pantern får fortsätta spela i Hockeyallsvenskan även nästa säsong.

För två veckor sedan slog en bomb ned i Hockeysverige. IK Pantern skulle, efter att ha missat att redovisa sin ekonomi, inte få spela i Hockeyallsvenskan kommande säsong.

Läs också: Beskedet: IK Pantern flyttas ned från Hockeyallsvenskan

Beskedet innebar att IK Pantern skulle degraderas till division 1.

Men helt kört var de inte för Pantern att få spela i Hockeyallsvenskan. Möjligheten fanns att överklaga, något som de också gjorde.

Idag kom beskedet. Pantern får spela i Hockeyallsvenskan även nästa säsong. Det uppger Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Läs också: Utskickade ur Hockeyallsvenskan – nu svarar Panterns ordförande: "Bokhållaren blev pappa"

Enligt pressmeddelandet beviljas IK Pantern licens för spel i Hockeyallsvenskan för säsongen 2017-18, och föreslår samtidigt att IK Pantern ska betala en straffavgift på 25 000 kronor enligt förbundets bestämmelser.

Läs också: IK Pantern överklagar Svenska ishockeyförbundets beslut

I beslutet står det att IK Pantern tidigare fått flera påminnelser om att skicka in sin kompletta årsredovisning, men först efter beslutet från licensnämnden inkom med de fullskaliga dokumenten.

Enligt beslutet har IK Pantern åtagit sig att åtgärda de bristfälliga rutiner som gjorde att årsredovisningen inte lämnades in i tid.

Appellationsnämnden skriver också i sitt beslut att de anser att IK Pantern grovt har åsidosatt sina skyldigheter enligt licensreglerna, och att de därför bör betala en straffavgift, som är satt till 25 000 kronor.