Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IK Juno ställs inför en måstematch i gigantens hemmaborg: ”Bättre än vad vi räknat med”

Avestadamerna såg länge ut att faktiskt plocka en vinst mot ett meriterat Team Mälarenergi från Köping under onsdagen. När vågskålen stod och vägde på den avgörande punkten – så räckte det dock inte hela vägen.
Därför blir det nu ett måstemöte på bortaplan.

Frågan hängandes i luften inför IK Junos första kvartsfinalmöte mot Team Mälarenergi löd enligt följande.

Vad kan detta vinnargäng av Pingisligan B uppbåda mot suveränen Team Mälarenergi?

Svaret på frågan blev – mycket mer än vad som utläses av grundserietabellen.

För trots att IK Juno åkte på en förlust uinder onsdagen så såg det länge ut att kunna väga över till hemmalagets fördel. Tyvärr räckte det, vid det avgörande ögonblicket, inte riktigt till.

– Slutresultatet är det väl inte så mycket att säga om, säger en ganska samlad Junotränare, mer känd som Göran Bergström.

– Vi hade ju ledning 3–2 och sen fick Huda en matchboll och möjlighet att gå ifrån till 4–2. Nu lyckades hon inte men om, så hade det nog kunnat bli ett annat slutresultat. Vi ligger ju nära dom ända fram till slutet, fortsätter Bergström.

Men nära skjuter ingen hare och det blev förlust, mot den starka trion från Köping. Resultatet 3–5 betyder att IK Juno nu ställs inför att måsteläge, där en vinst i Ullvihallen är av absolut vikt för denna bäst av tre serie.

– Vi är ju i ett läge där vi inte har någonting att förlora så att det är bara att gå på för fullt. Det blir tufft men vi visar ju idag att vi har chansen.

Målsättningen under säsongen har varit att nå åttondelen. Ett mål som man hämtat in med råge. Att spela jämnt mot ett meriterat Team Mälardalen ser man därför som ett fint kvitto på tjejernas säsongsform.

– Vi har gjort det bra i år. Idag så möter vi ett starkt Köping med ter starka tjejer med bland annat en toppkinesiska.

– Vilken typ av match vi lyckas uppbåda på fredag i Köping, det får vi se, avslutar en nöjd Göran Bergström.

IK Juno måstematch mot Tema Mälardalen spelar alltså borta i Köping på fredag klockan 19. Vinner man den ställs IK Juno inför en tredje ocha avgörande match på lördag.

Kvartfinal (match ett i bäst av tre)IK Juno – Team Mälarenergi BTK

S1: Sofia Westholm – Tianyue Ma: 0–3

S2: Arina Singeorzan – Michaela Karlsson: 3–0

S3: Huda Mustafa – Egle Stuckyte: 3–2

S4: Arina Singeorzan – Tianyue Ma: 1–3

S5: Sofia Westholm – Egle Stuckyte: 3–2

S6: Guda Mustafa – Michaela Karlsson: 2–3

S7: Arina Singeorzan – Egle Stuckyte: 0–3

S8: Huda Mustafa – Tianyue Ma: 0–3

Slutresultat: 3–5