Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idretjej tog dubbel på USM

Elina Franzén gjorde succé när svenska mästaren i längdskidor skulle koras i Borås. Det blev guld på både sprint och distans för 15-åringen.

Annons

Elina Franzén är född 2002 och tävlar för Idre SK. Hon har tävlat i Svenska mästerskapen för ungdomar som ågt rum i Borås i helgen.

– Jag kom etta på distansen och etta på sprinten. USM var mitt mål så jag nöjd med att jag toppade formen, säger Elina Franzén.

Hon är uppvuxen i Idre i norra Dalarna och van vid att det finns mycket snö att träna på stora delar av säsongen. Trots det var hon imponerad av förhållandena i södra Sverige.

– Jag tyckte de hade fått till det bra i Borås. Det var väldigt breda och bra spår, trots att det inte fanns någon snö i naturen, säger hon.

På distansloppet åkte de fem kilometer i fristil, som för övrigt passar Elina bäst.

Sprinten var 800 meter och hon vann ganska övertygande.

– Jag var etta i prologen, vann kvarten semin. Det var tätare i finalen men jag lyckades hålla undan där också, säger Elina Franzén.

Nästa stora mål för Elina är Folksam cup som är vecka nio.

15-åringen är inte bara medlem av Idre SK. Hon är också del av långloppsteamet Ski team pro am med bland andra Maria Rydqvist, Älvdalens IF . Det är inte så vanligt att man som 15-åring går med i ett långloppsteam.

– Han som är chef för teamet är mycket i Idre och eftersom det är ett team enbart för tjejer tyckte han det var självklart att jag skulle vara med, säger Elina.

I långloppsväg kommer hon att åka Raiden och då kommer teamets rosa dress att sitta på.