Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idretjej tog dubbel på USM

Elina Franzén gjorde succé när svenska mästaren i längdskidor skulle koras i Borås. Det blev guld på både sprint och distans för 15-åringen.

Elina Franzén är född 2002 och tävlar för Idre SK. Hon har tävlat i Svenska mästerskapen för ungdomar som ågt rum i Borås i helgen.

– Jag kom etta på distansen och etta på sprinten. USM var mitt mål så jag nöjd med att jag toppade formen, säger Elina Franzén.

Hon är uppvuxen i Idre i norra Dalarna och van vid att det finns mycket snö att träna på stora delar av säsongen. Trots det var hon imponerad av förhållandena i södra Sverige.

– Jag tyckte de hade fått till det bra i Borås. Det var väldigt breda och bra spår, trots att det inte fanns någon snö i naturen, säger hon.

På distansloppet åkte de fem kilometer i fristil, som för övrigt passar Elina bäst.

Sprinten var 800 meter och hon vann ganska övertygande.

– Jag var etta i prologen, vann kvarten semin. Det var tätare i finalen men jag lyckades hålla undan där också, säger Elina Franzén.

Nästa stora mål för Elina är Folksam cup som är vecka nio.

15-åringen är inte bara medlem av Idre SK. Hon är också del av långloppsteamet Ski team pro am med bland andra Maria Rydqvist, Älvdalens IF . Det är inte så vanligt att man som 15-åring går med i ett långloppsteam.

– Han som är chef för teamet är mycket i Idre och eftersom det är ett team enbart för tjejer tyckte han det var självklart att jag skulle vara med, säger Elina.

I långloppsväg kommer hon att åka Raiden och då kommer teamets rosa dress att sitta på.