Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ice cross-svensken missnöjd efter helgen: "Bedrövlig start och spektakulär krasch"

Avestas Ice cross-stjärna Richard van Wijhe, hade en tuff helg. Efter att ha gjort sitt bästa tidskval för säsongen, slogs han ut i tävlingens första heat.
–Jag kan inte riktigt förklara vad som hände från att ha åkt så bra på träning och på tidskvalet, till att ingenting fungerar i finalerna när det gäller som mest, säger van Wijhe besviket.

I helgen var det dags för den tredje Crashed Ice-tävlingen för säsongen. Denna gång i Saint Paul, USA, som bjöd på en tekniskt utmanande bana med hårda kompressioner.

– Det var som vanligt många skador på en sådan här bana. Allt ifrån axlar, svanskotor, knän och fötter fick stryk. Ispåsar var ett vanligt förekommande inslag i omklädningsrummet, säger Richard van Wijhe.

Efter en bra tid i tidskvalet var van Wijhe bäst rankad i sin kvartsfinal och fick möta Dan Witty, USA, Vaclav Kosnar, Tjeckien och Oliver Isaac, Kanada.

Men där tog det oväntat stopp.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om resten av kvällen, men från att ha åkt bättre än någonsin under hela helgen fick jag inte alls till det när det väl gällde. Jag började med att göra en bedrövlig start och fortsatte med att göra en spektakulär krasch i första hoppet, säger van Wijeh och fortsätter:

– Jag kommer ihåg att jag tänkte att det gick lite fort och att jag måste dämpa så mycket som möjligt. I nästa sekund ligger jag raklång i luften och har ingen chans och parera. Så jag slår i isen cirka 20 meter innan mållinjen.

Han var besviken efter den tidiga utslagningen då han slutat trea i kvartfinalen och därmed inte gått vidare till semin.

– Jag kan inte göra så mycket åt det i efterhand, utan jag får försöka ta med mig åkningen till nästa tävling och göra bättre i från mig där, säger Richard van Wijhe, som inte har bestämt sig för när han ska tävla nästa gång. Antingen i Riders Cup om tre veckor, eller i den sista Crashed Ice-tävlingen om fyra.

Crashed Ice är detsamma som VM-serien och där är det endast de 64 bäst rankade i världen som får tävla.

Riders Cup är en något enklare tävling där vem som helst får kvala in. Dessa tävlingar ger mindre poäng i VM-totalen, men kan köras för att samla extrapoäng till VM-serien, alternativt till att förbättra sin världsranking.