Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ica återkallar öl med kvalitetsbrister

I ett pressmeddelande berättar Ica:s presstjänst att man återkallar deras Selection öl 33 cl på grund av kvalitetsbrister.

Så här lyder pressmedelandet.

Ica återkallar Selection Veteöl, Selection IPA och Selection ALE på grund av kvalitetsbrister. Anledningen till återkallelsen är risk för ett övertryck på kapsylen när flaskorna öppnas. Återkallelsen avser 33 centilitersflaskor med en alkoholhalt på 3,5 procent och avser samtliga bäst-före-datum.

Återkallelsen är en säkerhetsåtgärd och avser samtliga bäst-före-datum av produkterna. I och med återkallelsen stoppas varorna för all försäljning i butikernas kassor.

- Det finns risk för övertryck i flaskorna och som en säkerhetsåtgärd återkallarvi nu samtliga partier, säger Lena Sparring, kvalitetschef på Ica Sverige.

Ica beklagar det inträffade och uppmanar alla kunder som har köpt denna produkt att kontakta Ica:s kundkontakt på telefon 020-83 33 33 (öppet vardagar, måndag – fredag) alternativt lämna tillbaka produkten i butiken där den är köpt. Information finns också på Ica.se