Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I natt höll president Donald Trump ett tal med många löften

I sitt första tal till kongressen under natten svensk tid i USA lovad president Donald Trump många olika åtgärder och en historisk skattereform.

Den ska innehålla stora skattelättnader för medelklassen och även sänkt bolagsskatt. Och han lovade samtidigt att skatten blir så låg att företag i USA vill stanna kvar i landet. Men presidenten lovade också att detskulle bli mycket svårare för företag att lämna USA.

Det var ett passionerat tal som bland annat direktsändes på Washingtonton Post och andra större tidningssajter.

I sitt tal kom många löften om vad som kommer att hända under hans mandatperiod. Som att miljoner jobb kommer tillbaks till USA.

Under den senaste tiden har det skett vandaliseringar mot judiska begravningsplatser i USA. En indisk ingenjör mördades för en vecka sedan. Något han fördömde. Men enligt Trump kommer USA att bli ett säkrare land att bo i. Det genom att stoppa inflödet av droger och mer aktivt bekämpa kriminalitet.

Återigen kom löftet om att muren mot Mexiko ska byggas. Han lovade också att det snart ska komma nya inreseregler från Vita huset för att skydda landet mot alla som vill USA ont.

Som han tidigare deklarerat ska Obamacare upphävas ochersättas med nya reformer. Ett steg ska vara att få ned priserna på mediciner. Men han hoppades att både demokrater och republikaner hjälps till för att skapa ett bättre sjukförsäkringssystem.

Dessutom vill han att familjer ska kunna få betald föräldraledighet. Öka resurserna till militären.

Och han lovade att hålla sina löften.