Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I dag avgörs Anna Hagwalls framtid i Sverigedemokraterna

Utesluts hon ur partiet, eller blir hon kvar? Sverigedemokraten och riskdagsledamoten Anna Hagwall ligger pyrt till efter att hon gjort antisemitiska uttalanden och i dag avgör partistyrelsen hennes öde.

Annons

– Jag vet vart vindarna blåser, men det kanske finns lite vett i deras omdöme, de som ger det slutgiltiga svaret, sade Hagwall till TT på söndagen.

Hagwall har lämnat sin plats i skatteutskottet och som ledare för SD:s skattepolitiska grupp. Men utesluts hon tänker hon inte lämna riksdagen med motiveringen att hon inte vill lyfta lön utan motprestation.

Partiledningen har varit hård i sin kritik mot Hagwall och partiets gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, har anklagat Hagwall för att skada trovärdigheten i SD:s "mångåriga kamp mot antisemitism".

Om Hagwall utesluts blir hon riksdagens andra politiska vilde denna mandatperiod.

FAKTA: DETTA HAR HÄNT

Kritiken mot Anna Hagwall utlöstes av en motion hon skrev i höstas. Där hävdade hon att en och samma ägare (läs: Bonnierkoncernen) äger 80 procent av alla medier, vilket inte stämmer. Hon krävde spritt ägande och slopat presstöd. När hon kommenterade den för Aftonbladet skrev hon: "De flesta små tidningar kontrolleras direkt eller indirekt av Bonnier och varför denne skall få betalt av svenska skattebetalare är en gåta".

Bonniertidningar får inget presstöd men får ta del av en del av det så kallade distributionsstödet. Hagwall skrev också att "ingen familj, etnisk grupp eller företag skall tillåtas kontrollera direkt/indirekt mer än fem procent av media".

Enligt Mattias Karlsson är det inte första gången som Hagwall uttalat sig tvärt emot partiets linje.

Källa: TT