Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgäster: ”Till alla politiker i Dalarna – dags rätta till bostadsbristen!”

Vi hyresgäster ser bostadsbristen runt om i Sverige. Den drabbar unga som vill flytta hemifrån, människor som behöver flytta på grund av nytt jobb eller skilsmässa och äldre som vill lämna stora otillgängliga bostäder för något mindre. Det är problem som måste lösas. Vi måste bygga fler bostäder i Sverige som folk har råd att bo i. Det är dags för våra politiker att visa handlingskraft.

 

Många människor klagar på politiker. Och visst får ni politiker ta en del skit från missnöjda medborgare. Men vi kan glädja er med att det fortfarande finns en tilltro till er förmåga att förbättra. När Hyresgästföreningen frågade hyresgästerna om politiken har möjlighet att påverka bostadsbyggandet svarar över 80 procent ja. 

Vi vill nu rikta oss till alla politiker i Dalarnas kommuner och berätta att hyresgästerna vill tror på er. Men vi upplever att utvecklingen går åt fel håll. Den utvecklingen kan ni politiker vända. För det första kan ni sluta att prata om marknadshyror! Det skulle bara medföra stora hyreshöjningar och äventyra vår ekonomi och trygghet. Se istället till att anvisa mark och ge bygglov för fler hyresrätter med rimlig hyra. I styrelser för kommunala bostadsbolag kan ni fatta beslut om att renoveringar ska genomföras utan chockhöjda hyror som tvingar människor att lämna sina hem. Och ni kan se till att de bostäder som ägs av kommunala bostadsbolag inte säljs ut. Ni kan också se till att vi får rimliga taxor och avgifter i kommunerna. Ökar man taxorna slår det hårt på hyrorna. 

Vi vet att det politiska uppdraget kan vara tungt, men vi vill med detta visa att vi hoppas och tror på att ni tar ert ansvar och ser till att förbättra bostadssituationen för alla oss nuvarande och kommande hyresgäster!

 

Aktiva medlemmar i Hyresgästföreningen i Siljansbygden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel