Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huvudpersoner i Långshyttemordet gick i nazistmarschen i Borlänge

Den första maj 2016 gick två av huvudpersonerna i Långshyttemordet i nazistmarsch i Borlänge med Nordiska motståndsrörelsen, berättar Expressen.

Sex veckor senare var de delaktiga i att gillra en fälla för en 61-årig kvinna från Borlänge som slutade med mord.

I början av juli hittades kvinnan död, invirad i sopsäckar och dumpad, i ett gruvhål strax utanför Långshyttan, i Hedemora kommun.

Se filmen från förra årets nazistmarsch i Borlänge.

Två av huvudpersonerna i mordåtalet gick alltså i Nordiska motståndsrörelsens demonstration mot "storfinans och folkförrädarer" i Borlänge 1 maj 2016.

– De hade inga övriga kopplingar till oss mer än att de gick med i tåget, säger Pär Öberg, talesperson för Nordiska motståndsrörelsen, till Expressen.

De mordinblandade var med i Liljeqvistska parken i Borlänge när nazistiska företrädare från Sverige, Finland och Norge första majtalade.

För Expressen bekräftar Pär Öberg, talesperson för Nordiska motståndsrörelsen som stod bakom marschen i Borlänge, att flera av de åtalade i Långshyttemordet också deltog.

– Ja, jag har hört det. Om vi har en öppen inbjudan, vilket vi hade, så kan ju vem som helst gå med i tåget. För oss spelar det ingen roll alls. De har inga övriga kopplingar till oss mer än att de gick med i tåget, säger Pär Öberg till Expressen.

Pär Öberg hävdar till Expressen att ingen av de inblandade i mordet är medlemmar i organisationen.

Läs även: Rättegången gällande Långshyttemordet avslutad – domen dröjer

Läs även: Här vill nazisterna tåga i Falun på 1 maj – kan bli uppemot 2 000 personer

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android