Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huvudpersoner i Långshyttemordet gick i nazistmarschen i Borlänge

Den första maj 2016 gick två av huvudpersonerna i Långshyttemordet i nazistmarsch i Borlänge med Nordiska motståndsrörelsen, berättar Expressen.

Annons

Sex veckor senare var de delaktiga i att gillra en fälla för en 61-årig kvinna från Borlänge som slutade med mord.

I början av juli hittades kvinnan död, invirad i sopsäckar och dumpad, i ett gruvhål strax utanför Långshyttan, i Hedemora kommun.

Se filmen från förra årets nazistmarsch i Borlänge.

Två av huvudpersonerna i mordåtalet gick alltså i Nordiska motståndsrörelsens demonstration mot "storfinans och folkförrädarer" i Borlänge 1 maj 2016.

– De hade inga övriga kopplingar till oss mer än att de gick med i tåget, säger Pär Öberg, talesperson för Nordiska motståndsrörelsen, till Expressen.

De mordinblandade var med i Liljeqvistska parken i Borlänge när nazistiska företrädare från Sverige, Finland och Norge första majtalade.

För Expressen bekräftar Pär Öberg, talesperson för Nordiska motståndsrörelsen som stod bakom marschen i Borlänge, att flera av de åtalade i Långshyttemordet också deltog.

– Ja, jag har hört det. Om vi har en öppen inbjudan, vilket vi hade, så kan ju vem som helst gå med i tåget. För oss spelar det ingen roll alls. De har inga övriga kopplingar till oss mer än att de gick med i tåget, säger Pär Öberg till Expressen.

Pär Öberg hävdar till Expressen att ingen av de inblandade i mordet är medlemmar i organisationen.

Läs även: Rättegången gällande Långshyttemordet avslutad – domen dröjer

Läs även: Här vill nazisterna tåga i Falun på 1 maj – kan bli uppemot 2 000 personer

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android