Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hölls fången hos bunkerläkaren i Skåne - nu pratar hon ut om skräcken: "Helt fruktansvärt”

Hon vaknade inlåst i en bunker med en kanyl i armen. Nu berättar Isabel Eriksson för första gången om skräckdygnen hos bunkerläkaren i Skåne.

Den 39-åriga före detta läkaren kidnappade Isabelle Eriksson och förde henne till en fängelsebunker han själv inrett i september 2015.

Fallet blev ett av de senaste årens mest uppmärksammade fall. Nu berättar Isabelle för första gången om skräckdygnen i SVT:s program Skavlan.

Enligt SVT berättar Isabelle i programmet sin egen historia om hur hon drogades och kidnappades.

Hon berättar om hur hon fick i sig jordgubbar som läkaren spetsat med sömnmedel och om skräcken när hon slog upp ögonen i bunkern.

– Jag ser ett plåttak och en man som sitter på en stol bredvid mig och bara tittar på mig och så ser jag att jag har en kanyl i armen som jag hastigt sliter av, säger Isabelle, enligt SVT.

Läkaren dömdes senare till åtta års fängelse och fick sin läkarlegitimation indragen.

– Han ville att vi skulle sova ihop… och det var ju helt fruktansvärt att sova bredvid någon som hade kidnappat en. Han ville hela tiden ha kroppskontakt, säger Isabelle i programmet enligt SVT.