Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hölls fången hos bunkerläkaren i Skåne - nu pratar hon ut om skräcken: "Helt fruktansvärt”

Hon vaknade inlåst i en bunker med en kanyl i armen. Nu berättar Isabel Eriksson för första gången om skräckdygnen hos bunkerläkaren i Skåne.

Annons

Den 39-åriga före detta läkaren kidnappade Isabelle Eriksson och förde henne till en fängelsebunker han själv inrett i september 2015.

Fallet blev ett av de senaste årens mest uppmärksammade fall. Nu berättar Isabelle för första gången om skräckdygnen i SVT:s program Skavlan.

Enligt SVT berättar Isabelle i programmet sin egen historia om hur hon drogades och kidnappades.

Hon berättar om hur hon fick i sig jordgubbar som läkaren spetsat med sömnmedel och om skräcken när hon slog upp ögonen i bunkern.

– Jag ser ett plåttak och en man som sitter på en stol bredvid mig och bara tittar på mig och så ser jag att jag har en kanyl i armen som jag hastigt sliter av, säger Isabelle, enligt SVT.

Läkaren dömdes senare till åtta års fängelse och fick sin läkarlegitimation indragen.

– Han ville att vi skulle sova ihop… och det var ju helt fruktansvärt att sova bredvid någon som hade kidnappat en. Han ville hela tiden ha kroppskontakt, säger Isabelle i programmet enligt SVT.