Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högskolan Dalarna får 40 nybörjarplatser till nya utbildningar

Regeringen beslutade under torsdagen hur många platser Högskolan Dalarna får till två nya kompletterande utbildningar som startar hösten 2017.

I juni och oktober förra året beslutade regeringen att 19 universitet och högskolor i landet ska starta kompletterande utbildningar för personer med utländsk examen inom 13 olika områden.

Läs också: Högskolan Dalarna fyller 40 år - utser två hedersdoktorer

Högskolan Dalarnas två nya kompletterande utbildningar är en ekonomutbildning och en systemvetarutbildning. De nya utbildningarna är planerade att starta hösten 2017, och nu är det alltså klart att det totalt blir 40 nya nybörjarplatser fördelat på de två utbildningarna.

– För personer som kommer till Sverige med en utländsk högskoleutbildning kan möjligheten att komplettera den vara avgörande för etablering på den svenska arbetsmarknaden. Regeringens satsningar på kompletterande utbildningar är därför viktiga steg för att Sverige ska bli bättre på att ta tillvara den utbildning och kunskap de tar med sig, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande från regeringen.

Vid beslutet om hur många platser som utbildningarna ska få har man tagit hänsyn till högskolans förutsättningar för att erbjuda en högkvalitativ utbildning och också behovet att trygga kompetensförsörjningen där det i dag är brist på arbetskraft.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android