Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyskola för 25:e året

Annons

För 25:e året i rad går Magma hockeyskola av stapeln i Borlänge ishall. Lägret har i år lockat närmare 80 hockeyelever.

INSÄNT. Eleverna i åldrarna 9-14 år har haft en intensiv vecka. Förutom träningspass på is har de kört rörelseövningar på barmark och hockeyteori. Nytt för i år har varit ett besök på Prison Island.

– I år ville vi förnya konceptet Magma hockeyläger som sett likadant ut under många år. Vi hoppas nu barnen haft en trevlig vecka och att det sprider sig så att vi lyckas bygga hockeyskolan ännu större kommande år, säger Peter Ekholm, ungdomsansvarig, Borlänge Hockey.

Tränarstaben har till stor del bestått av Borlänge hockeys egna ledare som biståtts av spelare från Borlänge hockeys U16-lag.

De har kompletterats med Amanda Bäckebo, från Gagnef, som spelar collegehockey i USA och tidigare varit med i Stålbucklan och J18-landslaget, samt Jonas Nilsson, från Borlänge, som har spelat i bland annat Borås HC, Leksands IF och Mora IK.

– Kul att få hit en så meriterad hockeyspelare som också är en erfaren och aktiv tränare i Ulricehamn hockeyklubb, fortsätter Peter Ekholm.

Magma hockeyläger fortsätter torsdag, fredag och avslutas på lördag med tre internmatcher.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Avesta Tidning Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Avesta Tidning Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel