Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik Johansson, Lena Lönnqvist och Anna Forsberg är nya krönikörer i Avesta Tidning

När Avesta Tidning i dag delas ut till samtliga hushåll i kommunen så är det i ny tappning med bland annat en egen oberoende liberal ledarsida med fast placering i papperstidningen varje utgivningsdag. Politisk redaktör blir Jens Runnberg som innehar samma befattning i DT:s övriga tidningar. Där kommer också ledarskribent Gabriel Ehrling från Åsgarn/Fors att skriva.

– Vi arbetar på läsarnas uppdrag, granskar makten och tar skattebetalarnas perspektiv på politiska frågor. Oberoende politisk granskning är särskilt viktigt i kommuner som Avesta där ett parti har egen majoritet i fullmäktige och, med ett kort undantag, dominerat politiken i ett århundrade, säger Jens Runnberg, politisk redaktör på AT/DT.

– AT har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Det var i AT som mina allra första rader publicerades och ända sedan jag började arbeta på tidning för snart sju år sedan har det varit något av en dröm att skriva ledare i hemmatidning, säger Gabriel Ehrling, ledarskribent på AT/DT.

Till Avesta Tidning knyts också tre nya fristående krönikörer. Krönikörerna – lokala profiler kommunen – är Henrik Johansson, Lena Lönnqvist och Anna Forsberg.

– Ledartexterna bottnar i en liberal ideologi, men krönikörerna står fria att presentera sina egna åsikter. En tidning som är så dominerande i sitt spridningsområde som MT måste ha en politisk bredd också på ledarsidan. Den som är stark måste också vara snäll och våra krönikörer skriver naturligtvis läsvärda texter även om vi i ledarredaktionen inte alltid håller med, avslutar Jens Runnberg.

Nedan följer en presentation av krönikörerna.

Henrik Johansson

Bakgrund: Uppvuxen i Avesta. Bakgrund som industrielektriker, men har de senaste åren arbetat med olika uppdrag inom arbetarrörelsen. Ideologisk socialdemokrat, men ej partiaktiv. Grundare till och driver Sveriges största antirasistiska initiativ – sajten Inte rasist men ...

Ska skriva om: Jag kommer veva vitt och brett mot både höger och vänster. Självklart kommer jag diskutera mina hjärtefrågor arbetarrörelsen och antirasism.

Lena Lönnqvist

Bakgrund: Uppvuxen i Skogsbo (innan cykelaffären och baptistkapellet blev pizzerior). Jobbat inom socialtjänst, media och folkbildning, längsta tiden som chefredaktör och folkhögskolerektor. Socialdemokrat som går i kyrkan och bor på landet.

Ska skriva om: Möten med människor och frågor i livet som saknar snabba enkla svar. Orättvisor i världen och styrkan i att ha många kult­urer omkring sig när man inte tror att svenskar alltid vet bäst.

Anna Forsberg

Bakgrund: Pressekreterare för Socialdemokraterna, förbundssekreterare och kanslichef på TCO, PR-konsult, konstnär.

Ska skriva om: Jämställdhet, Avesta, (med)mänsklighet, föräldra(im)perfektionism. Jag har ett stort politiskt intresse, men är också engagerad i människans natur. Vad får oss att göra det vi gör och må som vi mår?