Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henrik har släppt deckare om Avesta

Avestabördige Henrik Tord har släppt sin andra bok, Lasaros Tårar. Mycket av handlingen utspelar sig i Avesta. ”Boken är oväntad och spännande”, säger författaren.

Annons
Dalarakan är ett exempel på platser som finns med Henrik Tords nysläppta bok.

För ungefär ett år sedan lämnade författaren Henrik Tord in det första utkastet, närmare 600 sidor, till sitt förlag. Förra helgen landade spänningsromanen Lasaros Tårar på hyllorna i landets bokhandlar.

– En stor del av handlingen är i Avesta. Där får man följa ett relationsdrama med mörker och spänning. En parallell historia utspelar sig i de thailändska bergen med ett svenskt missionärspar, berättar Henrik Tord.

Han är sedan många år utflyttad från Avesta och har tillbringat många år i Singapore. I dag bor Henrik Tord i Stockholm där han arbetar med reklam. När han skrivit Lasaros Tårar har han fått bekanta sig med sin gamla hemort på nytt.

– Jag ringde och kollade upp vissa uppgifter med gamla klasskompisar. Var man går ut på krogen till exempel och att man säger Kingen om Kings Arms, förklarar Henrik Tord.

Den som läser Lasaros Tårar kommer att få läsa om flera kända platser i Avesta. Järnverket, Wienercondis, Trapper Bar och Burning Duck finns alla med i handlingen.

– En känd Avestaprofil figurerar i boken. Det är Nicklas Lidström, mer säger jag inte, säger Henrik Tord.

Annons