Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemvändarträff med Säters fotbollsveteraner

Annons

INSÄNT. Den årliga hemvändarträffen med Säters IF:s fotbollsveteraner ägde rum i fredags. 19 spelare med totalt 3 897 spelade matcher i Sätertröjan deltog. Det innebar att dessa spelare, inklusive matcher, träning, och resor ägnat sina liv åt Säterfotbollen i 17 535 timmar – alltså c:a två år.

Äldsta deltagaren var 90-årige Thorsten Stenqvist med 118 matcher. Deltagaren i hemvändarträffen med mest spelade matcher var Anders Åkesson (542 matcher och 303 mål) följd av Karl Erik Linder (534 matcher).

Träffen präglades av trivsam samvaro, god måltid och en nostalgisk tillbakablick om Säterfotbollen.

Undertecknad som tillsammans med Ove Backlund och Leif Nygren arrangerat träffen hade sammanställt en knepig fotbollspromenad med frågor. Noterbart är att tävlingen fick avgöras med straffar på konstgräsplanen där favoritlaget ”DM-mästarna” missade alla sina straffar.

Intressant iakttagelse är att minnet sviktar för många utom då det gäller fotbollen. När det gäller fotbollen är minnena glasklara.

Undertecknad tillsammans med Mats Olsson presenterade och kåserade avslutningsvis en bildkavalkad med Säterfotbollen och ddrottsprestationer i Säter som tema. Programpunkten uppskattades mycket av deltagarna vilka även uttalade ett samfällt önskemål om att hemvändarträffarna måste fortsätta.

Skötten Johansson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips