Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmasegern tog Borlänge över strecket

Skövde var på besök under söndagskvällen och hemmalaget bjöd inte på mycket.
Borlänge spelade säkert och vann till slut med 5–1 inför en högljudd hemmaklack som fick se målvakten dansa.

Matchen i Borlänge ishall inleddes som en jämn tillställning med ett visst övertag för hemmalaget. Borlänge tog ledningen i första perioden och Jonas Halvarsson gjorde ett mål som blev bortdömt efter att domaren tyckte klubban var för långt från isen.

Halvarsson, som för övrigt skulle bli en av matchens huvudpersoner, spelade sin första match på en längre tid på grund av skada.

Samma Halvarsson drog på sig en utvisning i Borlänges powerplay i början av andra perioden. I fyra-mot-fyra-spelet som uppstod lyckades gästerna kvittera. Lite senare skulle Halvarsson även tackla en av Skövdes spelare så den sistnämnde flög in i sargen. Domaren gav Halvarsson matchstraff och Borlänge fick kämpa för att hålla tätt i de kommande fem minuterna. Det lyckades man med genom god vilja och uppoffringar på rätt ställe i rätt tid.

När Skövdes numerära överläge var över krigade Marcus Andersson in 2–1 genom ett grötmål. Marcus Andersson har varit mycket framgångsrik mot just Skövde på hemmaplan. Senast lagen möttes i Borlänge i grundserien gjorde Andersson tre mål på Skövde. Ifjol gjorde han två mål mål och i en tidigare match har han gjort ytterligare ett hattrick. Sammanlagt blir det åtta mål på tre matcher för Marcus Andersson innan denna.

Om Halvarsson var en av kvällens huvudpersoner så var förstaårssenioren Markus Nygren den andra. Nygren gjorde nämligen 3–1 i tredje perioden och målet visade sig bli spiken i kistan för ett Skövde som aldrig kom igen.

Med hela tre och en halv minut kvar av matchen tog Skövde ut målvakten som en chansning. Det straffade sig genast för gästerna som fick se Lars Eriksson göra 4–1 i öppet mål.

Därmed var matchen avgjord och tränaren är nöjd med insatsen.

– Jag tycker vi gör det riktigt bra i första och där skulle vi ju ha ett mål till i Halvarssons bortdömda. Dessutom är det jättestarkt att vi klarar av den fem minuter långa utvisning vi åker på i andra, säger Jeff Jakobs.

Tack vare vinsten bytte Borlänge plats med Lindlöven i tabellen och Dalalaget ligger därmed på slutspelaplats ovan strecket.

– Det här var väldigt bra för självförtroendet och nu är det bara att fortsätta. Varje match framöver blir svår, säger Jakobs avslutningsvis.

Borlänge HF – Skövde IK

5–1 (1–0, 1–1, 3–1)

Första perioden: 1–0 (03.51) Markus Nygren (Mathias Wiklund, Marcus Linderborg),

Andra perioden: 1–1 (3.04) Alexander Henriksson, 2–1 (14.17) Marcus Andersson (Nils Eriksson),

Tredje perioden: 3–1 (2.22) Markus Nygren (Joel Källström Englund, Pontus Broeng), 4–1 (16.29) Lars Eriksson (Nils Eriksson, Marcus Andersson), 5–1 (19.20) Nils Eriksson (Lars Eriksson, Marcus Andersson)

Skott: 33–24 (10–5, 14–9, 9–10)

Utvisningar: BHF: 2x2 min + 5 min+20 min SIK: 8x2 min

Domare: Ludwig Pettersson, Erik Larsson, Johan Matsjons

Publik: 412