Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellner femma i Toblach – har slagläge i Tour de Ski: "Pallen är målet"

Femte etappen i Tour de Ski stavades 10 kilometer fristil.
På förhand en drömdistans för Marcus Hellner – som missade pallen med tio sekunder.
– Det var tufft, säger han till SVT.

Annons

Efter de fyra inledande distanserna på Tour de Ski låg Marcus Hellner på sjätte plats i totalställningen – även om det är långt upp till fenomenale tourledaren, ryske Sergey Ustiugov.

Hellner gjorde också ett bra lopp i Toblach, men topplaceringarna fick han glömma. Han slutade på femteplats efter en stark avslutning, och tappar med det två placeringar i tourens totaltabell.

– Det var tufft, som väntat, det kändes väl hyfsat men inte riktigt så där att jag bara kan släppa lös så där. Den känns okej, säger Hellner till SVT och fortsätter:

– Jag har en hyfsad position och tid upp till pallen (i totalen), vilket är målet.

Vann gjorde, återigen, Ustiugov som därmed tog sin femte raka etappseger. Men det belv en stenhård kamp och endast fyra hundradelar skilde mellan honom och tvåan Maurice Magnificat från Frankrike.

Även Axel Ekström stod för en fin insats, och slutade 17:e. Tidigare har 21-åriga Ekström en 28:e plats som bästa placering i världscupen, och SVT:s expertkommentator Anders Blomquist var minst sagt imponerad av 21-årigens prestation.

– Det har kan vara hans bästa lopp i livet, säger han i SVT:s sändning.

– Jättekul att de unga killarna får till det här i dag, fortsätter han.

Etapp 5, 10 kilometer individuell start (fristil)

1) Sergey Ustiugov 21,47,9

2) Maurice Magnificat +0,4

3) Simen Hegstad Kreuger +16,6

5) Marcus Hellner +25,8

16) Viktor Thorn +38

17) Axel Ekström +38,2

24) Daniel Rickardsson +54,1

37) Jens Burman +1,13,2