Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helge Fossmo utreds av polisen efter misstänkta hotbrev - hölls isolerad

Knutbypastorn Helge Fossmo misstänks för att ha skickat flera hotbrev till en kvinnlig vårdare på Visbyanstalten. Händelsen utreds av polisen men enligt Aftonbladet nekar Helge Fossmo till anklagelserna.

Annons

Det var i slutet av januari som Kriminalvården stoppade försändelser som skulle skickas till en kvinnlig vårdare på anstalten i Visby och en anhörig till denne. Enligt Aftonbladet innehöll breven uttalanden om att skada, trakassera och förtala kriminalvårdare.

Kriminalvården misstänker att det är den för anstiftan till mord livstidsdömde Knutbypastorn Helge Fossmo som har skickat breven. Ärendet har överlämnats till polisen för vidare utredning.

Helge Fossmos advokat Anton Strand uppger dock enligt Aftonbladet att hans klient inte är det minsta orolig för att han ska bli kopplad till några brev, eftersom han inte har skickat några.

Kriminalvården har vidare i måndags tilldelat Fossmo en varning för en misskött permission i september i fjol.

I början av februari, vid en så kallad visitation av Helge Fossmos bostadsrum på anstalten, hittades dessutom 35 piller, potenshjälpmedel, på rummet. Enligt Aftonbladet har Helge Fossmo medgett att det är hans tabletter. Den händelsen har dock lämnats utan åtgärd eftersom det inte rör sig om något olagligt preparat.

Efter de olika händelserna har Helge Fossmo flyttats till en annan anstalt och enligt Aftonbladet har han tidvis hållits isolerad.