Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heja de dumsmarta frågorna

KOMMENTAR: Som en frisk fläkt från en annan tid blåste ”Idévärlden” in från SVT Göteborg. Erik Schüldts program med långa, vindlande samtal kring några av tidens stora frågor.

Första avsnittet hade sociologen och arbetskritikern Roland Paulsen som gäst, med Åsa Linderborg och Eva Uddén som opponenter med kluriga invändningar som tvingade honom att vässa argumenten.

Så långt från de skräniga debattprogrammen – som Grotesco-gänget lysande parodierade i showen som tv-sändes under jul – med importerade gaphalsar man kan komma.

”Förklara för mig som om jag är sju år gammal”, uppmanar Erik Schüldt i premiärprogrammet när en av gästerna lägger ribban för högt.

Så mycket i tv talar ner till publiken, eller pratar över dess huvud, att det känns som ett nytt grepp att ställa de medvetet dumma frågorna på ett smart sätt.

I nästa program på söndag är filosofen Ida Hallgren gäst hos Erik Schüldt.

Läs mer: Fler krönikor och kommentarer av Kristian Ekenberg