Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hargin trea i sin hemmabacke: "Jag vill tacka för stödet"

Mattias Hargin stod pall för hemmapublikens tryck och visade att han är att räkna med inför VM.
– Underbart, skitkul. Jag tyckte jag åkte riktigt bra skidor, säger Hargin till SVT Sport efter sitt sista lopp.

Över 9000 besökare ramade in tisdagskvällens parallellslalomtävling i Hammarbybacken i Stockholm. Frida Hansdotter hade en andraplats att försvara från förra året, men efter att hon åkt ur i det första av semifinalens två heat, fick hon se sig besegrad av Mikaela Shiffrin och istället ställa in siktet på tredjeplatsen.

– Jag hade velat se dem fajtas hela vägen ner, sa SVT:s kommentator Björn Fagerlind besviket efter att Frida Hansdotter åkt ur i semifinalen.

Till publikens glädje såg det ut som om Hansdotter skulle ta hem det första heatet i den så kallade "lilla finalen" i loppet om tredjepris. Men istället var det norskan Nina Löseth som tog hem heat nummer ett efter att ha plockat in på slutet.

Löseth startade med 20 hundradelars försprång i det andra och avgörande heatet. Frida Hansdotter satsade allt, men flög ur banan i hoppet som haft problem med redan i semifinalen.

– Hon hakar fast i käppen precis över hoppet där. Det är riktigt otur, säger SVT:s expertkommentator Pernilla Wiberg när reprisbilderna rullar.

– Det gick inte hela vägen. Men fantastiskt att få tävla på hemmaplan inför den här publiken, säger Frida Hansdotter till SVT Sport efter sitt sista lopp.

– Det var väldigt svårt över hoppet och efteråt. När man vet att man måste släppa för att det handlar om hundradelar så gör man ibland misstag, och det gjorde jag i dag.

Hemmaåkaren Mattias Hargin tog hem bronspengen med sex hundradelars marginal mot engelsmannen Daniel Ryding.

– Underbart, skitkul. Jag tyckte jag åkte riktigt bra skidor. Det var lite skakigt inför stödet här hemma, så det var kul att klara av att åka så pass bra här. Jag vill tacka för stödet, säger Mattias Hargin till SVT.

På damsidan vann USA:s Mikaela Shiffrin finalen över slovakiskan Velez Zuzulova. På herrsidan skrällde den tyska reserven Linus Strasser, som oväntat vann sin final mot franska Alexis Pinturault.