Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kan du lära dig att läsa AT digitalt i höst – start redan nästa vecka: "Alla är välkomna"

Vill du lära dig att läsa AT digitalt?
Då har du några gyllene tillfällen närmaste tiden.
Redan på tisdag nästa vecka kan du träffa oss på biblioteket i Avesta.

Vi vägleder gärna dig som vill börja läsa AT på skärm istället för papper. På våra logga-in-träffar runt om i kommunen får du personlig hjälp att komma igång – oavsett förkunskaper.

Nu på tisdag 15 oktober är du välkommen till biblioteket i Avesta mellan 11.00 och 12.00. Där träffar du vår marknadskoordinator Maria Rask Grau som gör allt för att ta dig förbi eventuella hinder.

– Alla är välkomna och det är klart att det kan dyka upp utmaningar av olika slag. Många har gjort egna försök att logga in hemma, men har kanske glömt bort sitt lösenord och för den delen också e-postadressen som är kopplad till prenumerationen, säger hon.

Hur gör man då?

– Det gäller att ta sig an alla kunder helhjärtat, vara generös med tid och framför allt inte ge upp. Vi löser det alltid, även om det ibland kräver ett extra besök eller att kunden får gå hem en sväng och kolla e-posten på datorn. Långt ifrån alla har mejlen kopplad till mobilen eller surfplattan, säger Maria Rask Grau.

– Klart att det kan knorras ibland när vi stöter på utmaningar, men de som får hjälp att logga in blir oftast väldigt nöjda och är tacksamma för den personliga hjälpen. En fördel är att du inte behöver logga in varje gång du ska läsa tidningen digitalt, utan din mobil eller surfplatta kommer ihåg dina inloggningsuppgifter.

Vad uppskattar kunderna mest när de väl loggat in?

– Att läsa tidningen digitalt blir en ny rutin för många. Några blir glada för att de slipper gå 200 meter till brevlådan och hämta tidningen varje dag, och att det går att läsa e-tidningen redan tidigt på morgonen. Andra ser det som ett stort plus att det kommer ut en e-tidning även på söndagar och röda dagar. Många gillar att de kan ta med sig och läsa e-tidningen överallt, som till stugan eller utomlands, säger Maria Rask Grau.

Här kan du lära dig att läsa AT digitalt!

Om du loggar in och läser AT digitalt får du ut max av din prenumeration och tillgång till hela vårt journalistiska utbud. Kom till någon av våra logga-in-träffar så hjälper vi dig att komma igång!

Tisdag 15 oktober: Avesta bibliotek 11.00–12.00

Måndag 28 oktober: Horndals bibliotek 14.00–16.00

Torsdag 7 november: Fors bibliotek 15.30–17.30