Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här hittar du fiskeplatserna – klickbar karta

Sugen på att fiska? Studera då vår karta! Ett klick och du får tillgång till 100-tals sjöar och tjärnar från fjällen i Västerbotten ner till norra delen av Vättern.

Klicka på sjön och du får information om vad sjön heter, vilka fiskarter den innehåller och var du kan köpa fiskekort.

En unik fiskekarta där du i lugn och ro kan sitta och planera vart du vill fiska och vilka arter du är ute efter. Kartan kommer successivt att växa. Det kommer nya sjöar och tjärnar som läggs ut allt eftersom information hämtas in.

Ett tips om du lätt vill ha tillgång till kartan i framtiden är att du lägger den här sidan som en av dina favoriter på datorn. Då är du alltid bara ett klick bort. Själva länken du klickar på kan ändras. Då är det bra att ha den här sidan på din dator.

Länk till kartan: Klicka här.

Vi har också valt bort sjöar och tjärnar som inte innehåller ädelfisk eller gös. En del tjärnar är väldigt små och för att du ska upptäcka alla är det bra att förstora kartan på din dator. De flesta sjöar och tjärnar ingår i ett större fiskevårdsområde. Kan vara värt att fråga om du köper fiskekort. Passa också på att fråga om det finns bäckar eller åar som ingår.

Kom ihåg att fiske i sötvatten alltid kräver fiskekort. Även i vissa vattensystem där fisket är gratis.

Så har vi gjort kartan:

Vi har hämtat informationen från länsstyrelser, kommuner, fiskvårdsområden dels via nätet, dels via telefonkontakter.

Placeringen av sjöar bygger på Google maps. En karta som inte är exakt, men tillräckligt för att ni ska hitta rätt för att besöka en plats. Kanske rent av hitta en ny favoritsjö eller tjärn. Och när du kommer fram och ska handla fiskekort, ha gärna med dig kontanter. Vilket ibland är enda betalningssättet.

Till sist så finns det vissa sjöar och tjärnar som är fredade under olika tider. Fråga innan kortet betalas.

Det finns en risk att en del information kan vara något för gammal. Hör då gärna av er till oss så uppdaterar vi uppgifterna. Om det saknas någon sjö eller tjärn där det finns ädelfisk eller gös, så berätta gärna det för oss.

Skicka ett mejl till: [email protected]