Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är trion som gjort kometkarriär på Outokumpu i Avesta – "Hög utvecklingskurva för de som vill gå vidare i bolaget"

Stålet från Outokumpu Avesta är känt för sin höga kvalitet, men det internationella företaget har även byggt upp ett gott rykte bland unga talanger.
– Det är högt tempo, snabba beslut, trevliga kollegor och det finns stora möjligheter för de som visar framfötterna, säger Sandra Mickelsson, chef för ljusbågsugnen vid stålverket.

Outokumpus vision är att vara kundens första val för hållbart rostfritt stål. På Outokumpu Avesta arbetar Sandra Mickelsson, chef ljusbågsugnen, Ante Vallien, chef för ugn och varmband och Marcus Lorén, FoU chef för processmetallfysik.

De sökte sig till stålföretaget direkt efter examen från universitetet 2018. Innan de klev in i sina nya chefsroller för några månader sedan arbetade de som både processutvecklare och trainee genom det populära graduateprogrammet.

– Graduateprogrammet var en bra start på min karriär. Jag fick bland annat sätta mig in i olika processer. Jag fick även bred kunskap om arbetet på Outokumpu, säger Sandra Mickelsson.

Är du nyfiken på att jobba hos Outokumpu i Avesta? Läs mer här

Ante Vallien har också gjort en kometkarriär på Outokumpu Avesta. Idag är han chef över 20 personer vid varmband. Han berättar att det är en utmaning att bli chef bara tre år efter examen, men att graduateprogrammet har förberett honom väl inför det nya uppdraget.

– Jag har lärt mig mycket genom ledarskapskurserna, men jag har också fått en inblick i olika arbetssätt, processerna och träffat många nya människor, säger han.

Vill du bidra till en värld som varar för evigt? Sommarjobba hos Outokumpu i Avesta - välkommen med din ansökan senast 28 februari 2021

Sandra Mickelsson, Ante Vallien och Marcus Lorén hyllar graduateprogrammet, men de passar även på att lyfta fram de fördelar som finns med att sommarjobba på Outokumpu Avesta.

– Det är spännande att se industrin från insidan, säger Sandra Mickelsson, och Ante Vallien betonar att det är en bra erfarenhet att arbeta skift.

– Det är dessutom trevliga kollegor och hög utvecklingskurva för de som vill gå vidare i bolaget, säger han.

Marcus Lorén berättar att Outokumpu har ett utvecklingsprogram för unga talanger. Tanken är att alla medarbetare ska nå sin fulla potential.

– Jag sökte mig till Outokumpu och graduateprogrammet för att få en helhetsbild av företaget. Jag fick faktiskt ta mer ansvar än vad jag hade räknat med, säger han.

Lorén berättar också att jobbet i fråga har tagit honom utanför Sveriges gränser.

– Under de senaste åren har jag rest mycket och arbetat på en internationell arena vilket har varit jättekul, säger han.

Har du läst om Outokumpus projekt att göra en el-scooter av origami-vikt rostfri plåt?

De tre talangerna ser positivt på framtiden på Outokumpu Avesta. För Ante Vallien är hållbarhet viktigt och han tycker att det känns bra att vara en del av ett företag som har ett aktivt miljöarbete.

– Vår vision är att vara det första valet när det gäller hållbart rostfritt stål. Vi har till exempel upp till 90 procent återvunnet material i våra produkter, säger han.

Sandra Mickelsson berättar att hon ser fram emot att sätta sig in ännu mer i rollen som chef för ljusbågsugnen vid stålverket.

– Det finns så otroligt mycket driv och kunskap på Outokumpu Avesta. Min nya chefsroll är utvecklande och jag får ta mycket ansvar vilket både är roligt och spännande, säger hon.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Outokumpu i Avesta och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.