Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Leksands ovanliga siffror: "Väldigt anmärkningsvärt"

I botten av SHL hela säsongen.
Trots det får Leksand med sig flest powerplay och minst antal boxplay i hela ligan.
Det skriver MrMadhawk, som gjort en stor uträkning på sin blogg.

Flest powerplay: Leksand, 113 pp-lägen på 32 matcher. Snitt 3.53.

Minst antal boxplay: Leksand, 75 boxplay på 32 matcher. Snitt 2.34.

Där har ni faktan, som MrMadhawk sammanställt. Två värden som är, minst sagt, anmärkningsvärda.

För trots att Leksand varit i botten av SHL hela säsongen, till stora delar jumbo dessutom, får laget med sig flest powerplay och minst antal boxplay. Kolumner som oftas brukar toppas av topplag i ligan, men inte denna säsong.

"Det är väldigt, väldigt anmärkningsvärt. Ett lag som ligger i botten brukar i regel dra på sig många utvisningar på grund av att man helt enkelt är sämre än lagen på övre halvan. Och naturligtvis brukar det även vara så att de här lagen drar på sig flest utvisningar emot också.", skriver bloggaren.

För Plus-kunder: Simm: Leksand nära det omöjliga – drömläge mot krislaget Örebro

MrMadhawk har även räknat fram vilket lag som är mest "rättvist" behandlat. Alltså, att ett lag får ungefär lika många powerplay som boxplay.

Där hamnar LIF långt ifrån värdet 1.00 som är helt rättvist fördelat. Leksand har 1.51 medan lag som Rögle och Skellefteå ligger på 1.02. Karlskrona har fått uppleva mest "orättvisa" denna säsong och ligger på värdet 0.76.

Tittar vi till PP- och BP-statistiken ligger LIF näst sist i båda kolumnerna. I powerplay sätter Leksand dit 12.84 procent av sina chanser och boxplay-siffran ligger på 72.22.

För Plus-kunder: Bröt tvåårig måltorka – Joe Piskula om första SHL-målet: "Visste att pucken skulle gå in"