Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är hela truppen till VM i längdskidor – jättetalangen uttagen: "Ett framtidsnamn"

På söndagen levererade förbundskapten Rikard Grip truppen till VM i längdskidor.
Och där fick vi se ett spännande framtidsnamn – Sollefteås Ebba Andersson.
– Ett framtidsnamn, säger Grip.

Se vår sändning från presskonferensen här:

Det levererades några snackisar från presskonferensen då Rikard Grip släppte sin trupp till VM i längdskidor. Bland annat att jättetalangen Ebba Andersson är uttagen.

– Vi ser att Ebba är ett framtidsnamn som vi vill ge det förtroendet i ett mästerskap. Det är inte alls orimligt att se henne i OS. Det ska bli väldigt spännande och roligt att se henne i VM.

En annan snackis var att han släppte hela sprintlagen, vilket hör till ovanligheterna. Och då kom beskedet att Emil Jönsson är petad till förmån för Karl-Johan Westberg.

– Vi har gjort en bedömning utifrån tävlingarna som varit under säsongen. Vi ser att båda är individer som klarar kvalet och går vidare, men Johan är bra i man-man, har varit offensiv och visat en tuff attityd där. Han har gjort det bra i Skandinaviska, SM och teamsprinten i Toblach.

Till höghöjdslägret inför VM kommer några namn att sparas. Anna Dyvik och Ebba Andersson följer inte med, liksom Oskar Svensson, Jens Burman, Emil Jönsson och Karl-Johan Westberg.

Johan Olsson har missat hela SM-veckan då han känt sig hängig. Det kommer också att påverka förberedelserna, då han till en början inte följer med på höghöjdslägret.

– Han rörde sig lite lätt i går. Vi har en tanke att han ansluter senare när det blir aktuellt.

SE MER: Se när VM-truppen i längd presenterades – vi sände live

Hela truppen:

Damer: Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk, Jonna Sundling, Anna Haag, Ebba Andersson, Anna Dyvik.

Reserver: Maja Dahlqvist, Sofia Henriksson, Maria Rydqvist.

Herrar: Marcus Hellner, Calle Halfvarsson, Johan Olsson, Daniel Richardsson, Jens Burman, Teodor Peterson, Oskar Svensson, Karl-Johan Westberg, Emil Jönsson, Martin Johansson.

Reserver: Simon Andersson, Axel Ekström, Viktor Thorn

Sprintlagen:

Herr: Oskar Svensson, Teodor Peterson, Karl-Johan Westberg, Calle Halfvarsson.

Dam: Stina Nilsson, Hanna Falk, Jonna Sundling, Ida Ingemarsdotter.