Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är hela truppen till VM i längdskidor – jättetalangen uttagen: "Ett framtidsnamn"

På söndagen levererade förbundskapten Rikard Grip truppen till VM i längdskidor.
Och där fick vi se ett spännande framtidsnamn – Sollefteås Ebba Andersson.
– Ett framtidsnamn, säger Grip.

Annons

Se vår sändning från presskonferensen här:

Det levererades några snackisar från presskonferensen då Rikard Grip släppte sin trupp till VM i längdskidor. Bland annat att jättetalangen Ebba Andersson är uttagen.

– Vi ser att Ebba är ett framtidsnamn som vi vill ge det förtroendet i ett mästerskap. Det är inte alls orimligt att se henne i OS. Det ska bli väldigt spännande och roligt att se henne i VM.

En annan snackis var att han släppte hela sprintlagen, vilket hör till ovanligheterna. Och då kom beskedet att Emil Jönsson är petad till förmån för Karl-Johan Westberg.

– Vi har gjort en bedömning utifrån tävlingarna som varit under säsongen. Vi ser att båda är individer som klarar kvalet och går vidare, men Johan är bra i man-man, har varit offensiv och visat en tuff attityd där. Han har gjort det bra i Skandinaviska, SM och teamsprinten i Toblach.

Till höghöjdslägret inför VM kommer några namn att sparas. Anna Dyvik och Ebba Andersson följer inte med, liksom Oskar Svensson, Jens Burman, Emil Jönsson och Karl-Johan Westberg.

Johan Olsson har missat hela SM-veckan då han känt sig hängig. Det kommer också att påverka förberedelserna, då han till en början inte följer med på höghöjdslägret.

– Han rörde sig lite lätt i går. Vi har en tanke att han ansluter senare när det blir aktuellt.

SE MER: Se när VM-truppen i längd presenterades – vi sände live

Hela truppen:

Damer: Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk, Jonna Sundling, Anna Haag, Ebba Andersson, Anna Dyvik.

Reserver: Maja Dahlqvist, Sofia Henriksson, Maria Rydqvist.

Herrar: Marcus Hellner, Calle Halfvarsson, Johan Olsson, Daniel Richardsson, Jens Burman, Teodor Peterson, Oskar Svensson, Karl-Johan Westberg, Emil Jönsson, Martin Johansson.

Reserver: Simon Andersson, Axel Ekström, Viktor Thorn

Sprintlagen:

Herr: Oskar Svensson, Teodor Peterson, Karl-Johan Westberg, Calle Halfvarsson.

Dam: Stina Nilsson, Hanna Falk, Jonna Sundling, Ida Ingemarsdotter.