Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är alla förutsättningar – så ska Stina Nilsson vinna sprintcupen: "Blir spännande"

På fredagskvällen körs säsongens sista världscupssprint.
Stina Nilsson har en teoretisk chans att ta hem den totala sprintcupen, men då krävs det ett nytt misslyckande från Maiken Caspersen Falla.
– Jag ska göra så bra jag bara kan, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Om Maiken Caspersen Falla inte blir bättre än 23:a i kvällens sprint, och Stina Nilsson vinner, så tar svenskan hem den totala sprintvärldscupen. Det innebär att om Caspersen Falla går vidare till semifinal, så är totalen förlorad för Nilsson.

Norskan leder nämligen sprintcupen med 42 poäng före Stina Nilsson och i kväll delas det endast ut 50 poäng ut till vinnaren.

Men så länge det finns liv, finns det svenskt hopp för ny norsk flopp.

På den klassiska sprinten i Drammen i onsdags, misslyckades den nyblivna världsmästarinnan Maiken Caspersen Falla med att ta sig vidare från kvalet. Därmed blev hon helt utan världscuppoäng, samtidigt som Stina Nilsson vann.

Skulle norskan återigen misslyckas med att ta sig vidare till från prologen, måste Stina Nilsson ta en pallplats för att vinna totalen. SVT Sport träffade 23-åringen under ett träningspass på tävlingsbanan på torsdagen.

– Vi har försökt ta lite kurvor och kollat hur det är att ligga bakom, respektive framför åkare i utförsbackarna som vi alltid gör, säger Stina Nilsson, som vann sprinten i Quebec förra året.

– Men det är en helt ny bana. Så det ska bli spännande att försöka bemästra den på bästa sätt.

Kvartsfinalerna i Quebec startar klockan 19.15 svensk tid.

Läs mer: Stina Nilsson jagar totalseger i sprintcupen: "Kommer kämpa hela vägen"

Läs mer: Efter supersäsongen – Stina Nilsson har kört in miljonbelopp: "Det är inget som driver mig"