Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han la ut "tvärful" Golf på Blocket – "Du skäms ju när du åker runt i den"

"Ett stycke grisful gurksnutt säljes". Så börjar Borlängebon Henning Fammés något annorlunda Blocketannons. "Jag tänkte att om jag ska få den såld snabbt så måste jag ju göra något speciellt", konstaterar han. Och visst fungerade det.

Läs mer (PLUS): Anni köpte den "grisfula gurksnutten"

"Less på frugan men vågar inte ta upp skilsmässa? Köp detta eminenta färdmedel i present på hennes födelsedag eller varför inte på eran bröllopsdag och hon är garanterat borta med vinden inom en mycket snar framtid".

Inledningen på Henning Fammés Blocketannons har nog fått en och annan besökare att haja till de senaste dagarna.

Den utannonserade golfen, som fram tills nu stått hemma på gården i Idkerberget, beskrivs nämligen inte bara som en äktenskapsdödare. Henning hinner nämligen även konstatera att den troligen är en gammal "trumhinnsdräpare.

Och när vi ringer upp honom fortsätter förolämpningarna hagla över fordonet.

– Den är ful som stryk – du skäms ju när nu åker runt i den. Den är rostig, har massa olika färger och klistermärken, konstaterar han.

Funktionaliteten är det dock inget fel på, bedyrar han.

– Den är inte kass – den går hur bra som helst. Den har gått väldigt långt – runt 46 000 mil, och det tyder ju på att det är en bra bil.

Men om den nu är så ful – varför köpte du den från första början?

– Jag körde av motorremmen på min gamla bil, hade panik och behövde komma till jobbet nästa morgon.

I annonsen satte Henning priset till 3 500 kronor – men skrev även att han var flexibel med betalningssättet.

"3 500 kanske? Byten går bra men ENDAST mot Lyxyacht, fjällstuga (minst 150 kvm), fruktansvärt många hektar bra skog, obegränsat med gratis rusdryck resten av livet eller 3 500 svenska kronor".

Han förtydligade även att köparen behövde behärska den lokala dialekten.

"OBS talar endast dalmål och en speciell urdialekt från den mörkaste delen av amazonasdjungeln som bara jag behärskar i hela världen".

En minst sagt speciell annons alltså. Men varför?

– Jag tänkte att om jag ska få den såld snabbt så måste jag ju göra något speciellt. Om man skriver så som jag gjorde i rubben så kommer folk att titta på den.

Och gick tricket hem. Det hann inte gå mer än fem minuter efter att Henning betalat annonsen förrän det första samtalet kom. Och efter ytterligare några har nu den "skitfula" bilen fått ett nytt hem.

– Det ringde en tjej som jag känner igen – och hon behövde en bil snabbt – precis som jag när jag köpte den. Så hon ska hämta den i helgen.

– Jag har nog aldrig haft så här många som hört av sig på en annons. Så visst fungerade det.

Ladda hem nya versionen av DT:siPhone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:sAndroid-App här

Har du en Iphone ladda ner Dala-Demokratens appen här!

Har du en Android laddar ladda ner Dala-Demokratens appen här!