Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halfvarsson sjuk – missar avslutningen av världscupen: "Ersätts inte"

Längdlandslaget till världscupavslutningen är nu uttaget.
Men Sågmyras Calle Halfvarsson lämnar liksom Faluns Oskar Svensson återbud på grund av förkylning.
– De ersätts inte av några andra, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

17–19 mars avslutas världscupen i längdskidor med tävlingar i sprint fristil och 10 och 15 kilometer klassiskt, innan det hela avslutas med jaktstart i fristil, i Québec, Kanada.

På grund av tidsomställningen har landslaget redan tagit flyget över Atlanten.

Framför allt är det Stina Nilsson som har en del att köra för.

– Stina har teoretiskt chansen att vinna den totala sprintcupen och kommer att kämpa hela vägen, även om det blir tufft, säger Grip.

Dessutom är Hanna Falk trea i sprintcupen.

Calle Halfvarsson och Oskar Svensson, som båda åker för Falun även om den sistnämnda bor i Östersund, har fått lämna återbud trots att de var uttagna.

– Tyvärr fick både Calle och Oskar lämna återbud på grund av förkylningar. De ersätts inte av några andra, berättar Rikard Grip.

Landslaget till världscupen i Québec den 17–19 mars:

Damer

Anna Dyvik, Falun-Borlänge SK, Hanna Falk, Ulricehamns IF, Anna Haag, Anna&Emil sportklubb, Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, Charlotte Kalla, Piteå elit, Stina Nilsson, IFK Mora SK, Emma Wikén, Åsarna IK.

Herrar

Marcus Hellner, Gellivare skidallians, Martin Johansson, IFK Mora SK, Emil Jönsson, Anna&Emil sportklubb, Teodor Peterson, IFK Umeå, Viktor Thorn, Ulricehamns IF.