Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halfvarsson förkyld – missar VC-sprinten: "Viktigt att få postivia minnen med sig"

VM gick inte som Calle Halfvarsson tänkt sig.
Och efterspelet kan verkligen inte sägas ha gjort det heller, efter att det nu står klart att han missar helgens världscupstävlingar.
– Calle åker inte till Drammen. Han har blivit krasslig, säger förbundskapten Rikard Grip till Sportbladet.

Annons

Calle Halfvarsson missar världscupsprinten i norska Drammen. Det står klart efter att Sågmyrasonen ådragit sig en förkylning.

– Calle åker inte till Drammen. Han har blivit krasslig, säger förbundskapten Rikard Grip till Sportbladet.

LÄS MER: Dyvik lämnade VM – fixade friplats till världscupen: "Fantastiskt bra inför OS"

Halfvarsson inledde säsongen sensationsartat med tre segrar i världscupen. Därefter har det gått tyngre, och även VM fortsatte i samma spår. Förutom bronset i stafetten var hans bästa placeringen en nionde plats i sprinten.

Nästa vecka avslutas säsongen, och Grip hoppas då att Halfvarsson är tillbaka i det svenska laget, för att kunna avsluta säsongen på bästa sätt – och ha något att bygga på inför framtiden.

– Det är viktigt att få positiva minnen med sig så man inte glömmer bort det som varit bra, säger Rikard Grip till tidningen.

Halfvarsson ersätta i helgen av Victor Thorn från Ulricehamn.