Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hade pepparspray på Dala Airport - ung trio åtalas för flera brott

En trio unga män i 20-årsåldern åtalas för en rad brott, däribland inbrott och brott mot vapenlagen.

Tre unga män i 20-årsåldern – varav en är hemmahörande i Borlänge kommun, en i Falu kommun och en i Uppsala kommun – åtalas för en rad brott vid Falu tingsrätt.

Två av männen åtalas tillsammans för inbrott i en sommarstuga i Sjulsvarvet, Falu kommun, i mars förra året.

Den ene av dessa två åtalas även för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra föremål, då han vid tillfället bar såväl kniv som knogjärn. Denne man åtalas även för ännu ett fall av brott mot knivlagen samt brott mot vapenlagen, då han ska ha burit både kniv och pepparspray på Dala Airport i Borlänge. Detta skedde i april förra året.

Den andre mannen som ska ha deltagit vid inbrottet i Sjulsarvet åtalas även för ringa narkotikabrott, då han ska ha brukat ett antal droger däribland ett som är besläktat med kokain. Spår av narkotika fanns i hans kropp när han den 23 december besökte Jämmerdalen ihop med den tredje av de åtalade.

Den tredje unge mannen åtalas även han för ringa narkotikabrott samt rattfylleri efter besöket i Jämmerdalen.