Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guld till Sven Thorgren efter stor dramatik: "Det är så overkligt"

Efter ett misslyckat första åk hade Sven Thorgren två val: Åka felfritt, eller bli utan guld.
22-åringen valde det förstnämnda och vann därmed X-games-finalen i slopestyle.
– Jag kämpar för att förstå det här. Det är så overkligt, säger Sven Thorgren till SVT Sport.

Sven Thorgren inledde med att ta hem kvalet med 92,66 poäng efter ett kanonåk. Men i finalens första åk ramlade svensken och guldet verkade längre bort än någonsin.

Som tur var för svensk del, gjorde hela sju av åtta åkare oväntade misstag och Thorgren låg till sist fyra inför det andra och avgörande åket.

– Jag vet inte vad som händer. Jag har aldrig ramlat där förut. Vi kanske är trötta efter alla åk i kvalet, sa Thorgren till SVT Sport efter första åket.

22-åringen behövde sätta ett felfritt andra åk för att ta hem guldet. Det gjorde han.

– Det känns ganska overkligt just nu. Jag vågade inte drömma om ett X-games-guld på riktigt förrän jag väl tagit det. Att göra det som sista åkare, nere på fjärdeplats och leverera under den pressen – det är jag stolt över att jag klarade, säger Thorgren till Radiosporten.

Han vann slutligen med 91.66 poäng. Tvåa blev norrmannen Ståle Sandbech på 88.66 poäng. Kanadensaren Sebastien Toutant, knep bronset med sina 84.00 poäng.