Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Gudfadern" i Södertälje dömd till tolv års fängelse i Frankrike

Mannen som kommit att kallas för "Gudfadern" var tidigare ledare för ett maffialiknande nätverk i Södertälje.
Nu har 42-åringen dömts till tolv års fängelse för att ha smugglat in 200 kilo kokain till franska staden Dunkerque, uppger SVT.

Annons

"Gudfadern" var ledare för Södertäljenätverket, en sammanslutning av tungt kriminella personer, som under 2010-talet gjorde sig skyldiga till grova brott.

När polisen lyckades spränga Södertäljenätverket under 2013, och flera av de andra ledarna ställdes inför rätta i Sverige, var "Gudfadern" inte med bland de åtalade, uppger SVT.

Razzia på solkusten

När rättegången pågick i Sverige slog polis till mot en lägenhet på den spanska solkusten. "Gudfadern" greps och ställdes inför rätta i Frankrike – misstänkt för att ha smugglat ett kvarts ton kokain med ett lastfartyg från Venezuela till den franska kanalstaden Dunqerque 2011, uppger LT.se.

När den franska tullen slog till mot fartyget hittades 11 kilo kokain i en av hytterna. Snart hittades ytterligare 247 kilo kokain gömda i ett hålrum i fartygets akter.

Straffas för elva kilo

Rättegången inleddes i januari och idag föll domen – tolv års fängelse. "Gudfadern" fälldes för kokainet som hittades i fartygets hytt, men frias från de 247 kilona som hittades i fartygets akter.

Om mannen fällts för alla brott han stod åtalad för hade straffet kunnat landa på 30 års fängelse.

"Gudfadern" har tidigare dömts för utpressning, kidnappning och vapenbrott, uppger LT.se