Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gripen man erkänner nattklubbsdådet i Istanbul

Nu erkänner Abdulkadir Masharipov att det var han som utförde masskjutningen på nattklubben i Istanbul på nyårsnatten, uppger nyhetsbyrån AP.

Det var bilder på en blåslagen man som polisen visade upp under gårdagskvällen. Abdulkadir Masharipov greps på måndagen hos en vän i Esenyurt-distriktet i europeiska delen av den turkiska storstaden, där han gömt sig tillsammans med sin fyråriga son.

Nu misstänks han vara den person som sköt ihjäl 39 personer på nattklubben Reina på nyårsnatten.

Den misstänkte massmördaren föddes i Uzbekistan 1983 och ska enligt Hürriyet ha fått militär träning i Afghanistan.

– Det är klarlagt att Masharipov utförde attacken på Islamiska staten inrådan, säger Vasip Sahin, guvernör, enligt tidningen.

Nyhetsbyrån AP uppger att den misstänkte mannens fingeravtryck matchar de som kunnat säkras på brottsplatsen. Mannen ska även ha erkänt att det var han som utförde dådet.

Masharipov ska ha varit blodig när han fördes till polishuset i Istanbul med bland annat ett blödande jack ovanför ögonbrynet.

Under många år har människorättsorganisationer rapporterat om misshandel och tortyr av häktade och frihetsberövade personer i Turkiet.

Läs också: Misstänkt Istanbulskytt gripen

Läs också: Turkiet: "Främmande makt kan ligga bakom nattklubbsmassakern"

Läs också: IS tar på sig nyårsmassaker på nattklubb i Istanbul – åtta personer gripna