Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grannarna står fast mot Utøyamonument

Det segdragna bråket kring monumentet för Utøyas offer fortsätter. Efter ett möte mellan parterna i söndags står det klart att grannarna fortfarande ratar de hittills framlagda förslagen och att de inte drar tillbaka sin stämning mot den norska staten, rapporterar NRK.

"Vi upplever att vi blir framställda som egoistiska och svåra grannar medan det var vi som riskerade våra liv för att rädda ungdomar i livsfara", skriver grannarna i ett pressmeddelande.

I juni stämdes den norska staten av boende i området som vill stoppa det planerade minnesmärket "Memory wound" – ett snitt genom en udde i närheten av Utøya. För några veckor sedan föreslog anhöriga till offren och den norska arbetarrörelsens ungdomsförbund, AUF, att flytta minnesmärket till Utøyas kaj på landsidan. Även det förslaget ratas av de närboende.

Domstolsförhandlingar är planerade att inledas den 25 april.