Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Glimma-Sussi" från Falun blev Årets eldsjäl – "Det här betyder allt för mig"

Susanne Wilén Dacke, från Falun, är en eldsjäl i ordets rätta bemärkelse.
När "Årets Eldsjäl" korades på torsdagen vann Susanne kategorin Hälsa.

– Glimma är min dröm och jag älskar alla barnen jag möter där. Nu glimmar Dalarna ännu mer, sade en mycket glad och rörd Susanne när hon tog emot priset.

Susanne Wilén Dacke startade föreningen Glimma, där överviktigabarn, unga och deras familjer kan få personligt stöd runt kost, träning ochmotivation.

”Glimma-Sussi” från Falun kallar henne har varit verksam som fritidspedagog på skolor i många år, men numera är hon personlig tränare och kostrådgivare.

– Jag har alltid brunnit för att barn ska få må bra och känna sitt värde, säger hon, i ett pressmeddelande.

– Övervikt är en epidemi som kryper allt längre ner i åldrarna, och jag bestämde mig för att hjälpa de här barnen. Grunden är att träna med glädje och att bygga självkänsla och styrka inifrån.

Den personliga prischecken för vinnare av kategori Hälsa var 25 000 kronor men även 50 000 kronor som går till föreningen.

– Varje krona går rätt in i verksamheten – det här betyder allt för mig. Att jag kan få ett erkännande, att jag får fortsätta verksamheten, att jag får fortsätta att hjälpa de här barnen och ungdomarna som jag älskar. Ekonomiskt har det varit jättetufft, säger Susanne.

Det var för tionde året som Folkspel – föreningslivets eget spelbolag – arrangeradeÅrets Eldsjäl och Eldsjälsgalan.

LÄS ÄVEN: Sussi och Valbona får dela på stipendium