Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjande årsmöte hos Stroke- och Afasiföreningar

Stroke- och Afasiföreningarna har nyligen hållit ett gemensamt årsmöte. Ett årsmöte som gladde många.

Strokeföreningen med strax under 100 medlemmar och Afasiföreningen med 30-talet medlemmar delar sedan några år tillbaka på en gemensam styrelse. Båda föreningarnas målsättning är att engagera sina medlemmar till ett aktivt liv och informera om stroke och afasi.

Informationsdelen är den största då föreningarna informerar nyligen drabbade och deras anhöriga på strokeenheten vid Mora Lasarett. Föreningarna bedriver också informationskampanjer mot stroke och ställer upp med blodtrycksmätning. Det senare verkar fungera väl eftersom få numera visar tecken till farliga blodtrycksvärden.

Ordförande Jörg Teichert kan blicka tillbaka på ett framgångsrikt föreningsår med aktiviteter nästan varje månad och där höjdpunkterna varit resorna med rälsbuss Orsa-Furudal, buss till Sixten Jernbergmuseet, julbordet på Stiftsgården i Rättvik och intressanta föreläsningar om handikappcyklar, grodor och fåglar.

I den nygamla styrelsen 2018 förblir Jörg Teichert (ordförande) med Monica Holm, Paula Mases, Anna-Lena Olsson, Lars Fahlén, Lars Oskar Hållbus, Kjell Blom, Per Finn, Ingegerd Olsson och Kristina Rabenius vid sin sida.

Hela mötesverksamheten genomsyrades av glädje och självtillit. Bäst har Gunvor Paulsson, Mora, givit uttryck för den kraften stroke- och afasidrabbade behöver. I sitt tävlingsbidrag till Nordiska Afasirådets målartävling år 2012 nådde hon finalen i Köpenhamn med målningen ”Livsglädje” där maskrosor trängt genom asfalten.

Mötesordföranden Ingvar ”Nille” Nilimaa avslutade årsmötet med: ”Jag blir alltid så glad när jag är med på era sammankomster.”

Sune Borgström