Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvalls ilska – efter att Dalkurd ställt in träningsmatchen: "Oerhört dåligt"

GIF Sundsvall skulle möta Dalkurd i en träningsmatch på lördagen.
Nu ställer Borlängelaget in – och åker på träningsläger istället.
– Oerhört trist och dåligt enligt mig, säger GIF:s sportchef Urban Hagblom till pirkt.se.

Ifrån första början var det tänkt att GIF Sundsvall skulle möta AIK på lördag. Men när Stockholmslaget gick vidare i Svenska cupen krockade träningsmatchen med AIK:s kvartsfinal mot BK Häcken.

Giffarna bokade istället in en match mot superettanlaget Dalkurd, som nu valt att dra sig ur och åka på träningsläger istället.

– Vi får reda på det här fem dagar innan aktuell match. De åker på träningsläger och det tror jag måste ha varit planerat under en längre tid… men inte ett ord till oss. Världen har blivit egoistisk, säger Urban Hagblom till pirkt.se.

GIF-sportchefen berättar att det nu troligtvis inte kommer bli någon träningsmatch på lördag, då alla lag sedan länge är uppbokade. Hagblom säger även att GIF Sundsvall aldrig kommer möta Dalkurd i en försäsongsmatch igen.

Dalkurds sportchef Adil Kizil, beklagar situationen och berättar att tränignslägret bokades efter att de åkt ut mot just AIK i Svenska cupen i helgen.

– Vi försökte boka lägret efter matchen men fick inte till det. Tyvärr blev vi tvungna att ställa in matchen. Vi hade gärna spelat, men hade inget val, säger Kizil till pirkt.se.