Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF-målvakten lämnar för allsvenskan – här är ersättaren: "Stora ambitioner"

GIF:s Andreas Andersson lånas ut till ÖFK. Ljungskilemålvakten August Strömberg ersätter.
– Jag vill önska Andreas stort lycka till denna säsong. Vi mister en bra målvakt men ersätter honom också med en duktig målvakt, säger Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF i ett pressmeddelande.

24-årige August Strömberg har spelat i Superettan sedan 2013, då han spelade med Degerfors. Nu är han överens med Gefle IF om ett tvåårskontrakt.

– Vi har haft koll på August i ganska många år. Han är en ung målvakt som ändå hunnit med fyra år i Superettan i Degerfors och Ljungskile. Han var mån av att komma hit och vi var måna om att få hit honom, så det känns som en bra lösning, säger Thomas Andersson, huvudtränare i Gefle IF i ett pressmeddelande.

Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF, är positiv till värvningen.

– Något jag verkligen uppskattar med August är att han verkligen vill spela för Gefle IF och har stora ambitioner med sin karriär, säger Lagerström i ett pressmeddelande.

August Strömberg var även aktuell för Dalkurd.