Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF-målvakten lämnar för allsvenskan – här är ersättaren: "Stora ambitioner"

GIF:s Andreas Andersson lånas ut till ÖFK. Ljungskilemålvakten August Strömberg ersätter.
– Jag vill önska Andreas stort lycka till denna säsong. Vi mister en bra målvakt men ersätter honom också med en duktig målvakt, säger Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF i ett pressmeddelande.

Annons

24-årige August Strömberg har spelat i Superettan sedan 2013, då han spelade med Degerfors. Nu är han överens med Gefle IF om ett tvåårskontrakt.

– Vi har haft koll på August i ganska många år. Han är en ung målvakt som ändå hunnit med fyra år i Superettan i Degerfors och Ljungskile. Han var mån av att komma hit och vi var måna om att få hit honom, så det känns som en bra lösning, säger Thomas Andersson, huvudtränare i Gefle IF i ett pressmeddelande.

Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF, är positiv till värvningen.

– Något jag verkligen uppskattar med August är att han verkligen vill spela för Gefle IF och har stora ambitioner med sin karriär, säger Lagerström i ett pressmeddelande.

August Strömberg var även aktuell för Dalkurd.