Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Garagebyggnad förstördes i brand – person lindrigt brännskadad

Annons

Ett larm inkom till SOS Alarm om en villabrand i Bältarbo i Hedemora kommun vid 20.50-tiden på måndagskvällen. När räddningstjänst och polis anlände till platsen var branden fullt utvecklad i garagebyggnaden som sitter ihop med villan. Garagebyggnaden blev totalförstörd av branden som nu är under kontroll.

Räddningstjänst från Hedemora och Avesta fick jobba på att förhindra spridning till boningshuset. Villan söktes efteråt igenom med värmekamera på utsidan för att upptäcka eventuell brandrisk på fasaden.

De personer som befann vid villan togs omhand av ambulanspersonal direkt på plats. Enligt räddningsledaren Magnus Thorsander fick en person en lindrig brännskada.

Ett 10-tal brandmän bekämpade branden. Hur branden uppstod är inte fastställt, men någon form av aktivitet ska enligt uppgift ha pågått i garaget när den startade.

I garagebyggnaden befann sig minst två personer när den började brinna och en polisanmälan har upprättats för allmän farlig vårdslöshet.

Polisen kan inte precisera vad det är som har startat eldsvådan, men platsen är avspärrad för den kommande utredningen.